AnleggsGartner

Zentralen

huset med perfekt planlagt terrasse  1

Verdiøkning av hus med perfekt planlagte terrasser

En effektiv måte å øke verdien av huset ditt på er ved å bygge en terrasse. En komfortabel og trygg terrasse vil med sikkerhet øke verdien av hjemmet ditt!
For mange huseiere oppstår spørsmålet om hvordan boligverdien kan økes. Spesielt med tanke på salg eller utleie av huset spiller dette en stor rolle. Det finnes mange måter å øke verdien av huset ditt på. Som Husqvarnas globale hagerapport fra 2011 forklarer, bidrar godt anlagte hager til økningen av en eiendoms verdi. En annen måte å gjøre det på er ved å bygge en terrasse – men ikke alle terrasser bidrar effektivt til å øke verdien av huset.

Terrassen bidrar kun til å øke verdien av huset hvis den er frostsikker

Kun terrasser som har blitt bygget på en solid og langsiktig måte kan øke boligverdien. Det er spesielt viktig at terrassen er frostsikret. Dette gjelder ikke bare direkte for gulvet av terrassen, men også for stiftelsen. Spesielt når du bygger terrasser hvor du ønsker å legge terrasseheller må visse forholdsregler tas. Et eksempel er hvis platene ikke kan legges på gulv – under frost vil platene bli klemt og sprekke. Man kan selv legge betong ved hjelp av frostsikkert lim til fliser. For legging av kunstige eller naturlige steinheller burde det i beste fall være et fundament av grus.

Styrk huset ditt med en helt tett terrasse

perfekt planlagt terrasseLike viktig som frostbestandighet er en ordentlig drenering av terrassen. Derfor må terrasseplaten være en flat overflate som ideelt sett har en minimumshelling. Dette er ikke så synlig for øyet, men det er nok til å gjøre at bunnfallet direkte kan strømme ned fra terrassen. Dette er også nyttig for nedre takrenner. Bare på denne måten kan terrasser aktivt øke boligprisen.

For at fuktighet ikke skal trenge seg inn i grunnlaget, bør du tette terrassen godt til i tillegg. Særlig viktig er her overgangene mellom terrassen og husveggen – hvor terrassen er bygget ved siden av huset. Hvis en det er mulig å gjøre slik at du har en direkte utgang fra huset som går til terrassen, får du ikke regnvann inn i huset.

Skal du legge terrasseheller eller fliser, må fugene tettes vanntette. Treterrasser må avvannes ved hjelp av en skråning eller små vannkanaler.

Søk råd når du skal bygge terrasser for å øke verdien av huset

For å øke boligverdien ved å bygge en terrasse er komforten avgjørende. Det er uvurderlig at terrassen danner en flat overflate slik at det er trygt å ha hagemøbler på den. I tillegg må belegget være sklisikkert, selv når det er vått. Litt vedlikehold øker verdien av terrassen, så det er lurt å ty til enkel rengjøring og skitt-sensitivt gulvbelegg. Det er også behagelig når terrassegulvet lett kan ta opp varme fra solen, slik at det blir varmt for føttene.

Et annet tips for en økonomisk terrasse er å rengjøre den. For å velge riktig gulv- og terrassedesign, kontakt oss! Her kan du ta kontakt med anleggsgartnere som gjerne oppfyller alle dine ønsker rundt terrassen din. Bare spør – det er helt uforpliktende!

bygge terrasse

admin • 30 julio, 2015


Previous Post

Next Post