AnleggsGartner

Zentralen

gardening-tools-350086_640

Hvordan lage hageskur – Min personlige fem-punkts-plan

Utallige hageredskaper, men lite plass? Et problem som møter mange hageeiere. Her er mine råd til hvordan du skal gjøre det.

Rundt 53 prosent av alle nordmenn er stolte hageeiere og litt over 30 prosent ønsker å ha en. Ikke alle har råd til det, på grunn av boligsituasjon eller av hensyn til tid, selv om det fortsatt er noe de ønsker.

Jeg blir selv lykkelig av å være i hagen og ønsker ikke å gå glipp av det, fordi det er nesten ingen bedre måte å koble av på. Men du bør ikke gå inn med falske forhåpninger, fordi en hage er definitivt mye jobb. Akkurat som hver husstand, må den private hagen ha en viss struktur. Spesielt må hageredskaper verdsettes høyt. Jeg har tilegnet meg et visst system som bringer orden i hagen.

Punkt 1: sortere frø etter måned
Hvis været samarbeider, er det bare noen få dager igjen til plantesesongen starter igjen. For det har jeg alt klart for hånden. Å lete og rote forstyrrer den rolige hagefølelsen, så jeg har tenkt på hvordan og hvor jeg skal sortere frøene mine, som jeg har lagret over vinteren slik at de er lufttette og mørke inne i huset.
Det var ved en tilfeldighet at mannen min lanserte en opprydding i DIY-kjelleren hans. Med sorteringsbokser er det som om noen omdirigerte hele hagen min. Ærlig talt, jeg ville ikke ha trodd at en enkel plastbeholder kunne være så praktisk. På bildet er det ikke så synlig, men nå har jeg delt frøene inn sånn at alle er sortert etter nesten hver plantemåned.

Punkt 2: Flytt sjelden brukes til toppen
Hagearbeids- og verktøysskur er ofte ikke veldig store, med mindre du eier et hjemmelaget et. Planlegg derfor nøye hvor du kan lagre hva. Mitt motto: alt du trenger, trenger du ikke hver dag.
For mangel på plass, er det noen ganger alt ender opp i skuret, spesielt det jeg ikke trenger for hagen. Men jeg tror ikke jeg er alene. Så jeg oppbevarer f.eks i øyeblikket den unødvendige hageslangen i øvre stålhylle, så dette gir på en måte også ekstra bod. En ekstra lagringsplass opprettes når du fester metallrør og støtter på veggen og flytter de mellomliggende etasjene med treplanker. For meg blir det saget treverk for dette. Hvis du bygger dette klassifiseringssystemet selv, kan du justere avstanden etter dine ønsker – en uvurderlig fordel.

Punkt 3: støtte for hageslange
Hageslangen bør generelt kun tas ut når den faktisk brukes. Når slangen ligger på kryss og tvers i hagen, blir den raskt en fare. Lar du den ligge ute i vintermånedene under et snøteppe, er den en sikker felle.
Det beste er alltid enheter som slangen kan vikles inn i. Riktignok er designet mitt ikke den peneste, men den fungerer.
Hvis du, som meg, må strekke deg opp for å feste slangen, må du være nøye med å unngå knekk på slangen. Den beste måten er å holde den ene enden av hageslangen i bunnen, og deretter feste resten av sirkulære ovenfor. Endelig er alt knyttet sammen og henger fint.

Punkt 4: Hageverktøy hengt opp
De mest brukte hageredskaper som hakke, rake, spade og kost, får en hedersplass i verktøyskuret. De tilhører verken til et hjørnet eller på gulvet. Med enkle midler kan du opprette en veggstruktur der alle verktøy kan bli suspendert for å spare plass.
Bruke enhetene kommersielt tilgjengelig eller bygg din egen lille krok. Sistnevnte har mannen min implementert i skuret vårt, som jeg også liker best. Så denne varianten kan fra tid til annen bli utvidet på nytt. Ganske enkelt ved å slå to parallelle kroker i veggen, blir avstanden bestemt av bredden på hyllen som man skal legge verktøyet på.

Ovenfor er det ingen håndtak, det er bare bort et hull i treet. Man kan så træ et sterkere bånd gjennom og legge verktøyet der.

Punkt 5: Hvor sette gressklipperen?
Noen kjører gressklipperen etter jobb i garasjen eller kjelleren. Men de store monstrene må finne plass i skuret. Oppkjøpet av klipperen var definitivt en klok beslutning, fordi nå er plenen fem ganger raskere enn ved å bruke en håndklipper. Men store gressklippere krever mer plass.

Mitt tips: Parker klipperen nær døren. Dermed sparer du deg bryet med manøvrering når den skal flyttes inn og ut.

hageeierehageredskaperhageskur

admin • 21 noviembre, 2015


Previous Post

Next Post