AnleggsGartner

Zentralen

Granit Bordstein 1

Granitt brostein som viser en varm hardhet

Granittens høye naturlige motstand og tetthet gjør den optimal hvis du skal lage en gangvei.

På grunn av dens hardhet er granitt-brostein et godt materiale når det legges av eksperter. Disse steinene er derfor ikke kun egnet for hagestier eller innkjørsler, men brukes også populært som byggemateriale for offentlige veier. Granitt er også tilgjengelig i forskjellige fargenyanser, noe som gir en rekke designmuligheter.

Kjennetegn og kostnader

Granitt er en relativt grovkornet, vulkansteinlignende stein som glimrer i solen, som gir den et flekkete utseende når den er lagt. Den naturlige fargen til steinen varierer fra blå og lysegrå til gul og rød. Som belegningsstein gir de høy motstand, er harde og tette med god værbestandighet. Videre er granittsteiner sterkt preget av god sliping og polering, noe som forenkler behandlingen av byggematerialer.

Prisene for granitt-brostein avhenger ikke bare av kvaliteten på materialet, men også på eksklusiviteten av fargen. Stålgrå granitt-brostein av dimensjonene 9x9x9 cm er kommersielt tilgjengelige for så lite som 6 kr/stk. Gul eller rød granitt-brostein av dimensjoner 10x10x8 cm koster til gjengjeld ca. 9 kr/stk.

Vårt tips:

Finn ut om du har mulighet til å kjøpe brukt brostein! Disse er billigere enn nye, og takket være deres robusthet er de vanligvis ikke skadet, slik at de lett kan gjenbrukes etter rengjøring.

Granitt-brostein må legges riktig!

Granit Bordstein 2For å skape et stabilt og stødig underlag, må bakken før leggingen av granitt-brostein være fagmessig forberedt. Dette er en forutsetning som er viktig for at gulvbelegget skal ha lang levetid.

  • I begynnelsen må jorden være gravd ned i en dybde på ca. 30 cm. Denne gropen blir deretter fylt med et lag av grov grus eller knust stein, som komprimeres med overflate-vibratorer.
  • På grus- eller steinlaget kommer det et ca. 5 cm tykt lag med sand, som blir glattet før man bruker granitt-brosteinen, som spikres fast med en hammer.
  • Etter legging av brosteinen, må overflaten fuges for å skape en flatt underlag. Ved bruk av fugemasse fra et vanntett nivå blir granittsteinene enda mer vanntette.

Hvis du er usikker kan en profesjonell gi deg råd under installasjonen, slik at granitt-brosteinen forblir i sin rette posisjon så lenge som mulig. I tillegg har også opplærte gartnere kompetanse til å ordne steiner i forskjellige mønstre. Det er verdt det å kontakte en ekspert!

Konklusjon

Granitt-brostein er med tanke på sin hardhet og tetthet ideell for bruk på stier og veier. Takket være de forskjellige fargevariantene finnes det mange designmuligheter. Imidlertid bør dette gjøres riktig for å sikre holdbarheten av gulvbelegget.

Granitt-brostein

admin • 28 septiembre, 2015


Previous Post

Next Post