AnleggsGartner

Zentralen

bygge terrasse

Bygging av terrasse: Tips for planlegging og gjennomføring

For å bygge en terrasse, må du ikke være profesjonell. Teknisk dyktige amatørgartnere kan også bygge sin egen terrasse. Vi gir deg tips for planlegging og gjennomføring.

Mange mennesker tilbringer flere timer i helgene, etter jobb eller på ferie på terrassen. Her kan du invitere venner og naboer til grilling, du kan sole deg eller nyte morgenen i frisk luft uforstyrret med kaffen din.

Huseiere ser på terrassen nesten som et must – man kan ikke droppe hagen. Selv om du skal bruke fritiden din på terrassen, må du passe på hvor mange timer du må investere for planlegging og gjennomføring av arbeidet.

De viktige tipsene til planlegging og gjennomføring av en terrasse har vi oppsummert her.

➤ Bygging av terrasse på bare 5 trinn

Når den støttende grunnmuren er der, begynner selve byggingen av terrassen. Det naturlige å tenke på her er hvilket materiale du skal bygge terrassen av. Treplanker eller steinheller? Vi anbefaler trefliser! Å legge trefliser er ingen vanskelig oppgave. Av denne grunn er de spesielt anbefalt for den uerfarne altmuligmann. Å legge det tar noen enkle trinn:

Velg trefliser
For kvalitet bør du se på ubehandlede trefliser, for da kan du bestemme utseendet og holdbarheten på gulvet. I tillegg kan trefliser av høy kvalitet lett bli kjøpt sammen og de er enkle å installere.

Forberede grunnmuren
De som allerede har lagt en solid grunnmur, kan flytte sine trefliser direkte uten å måtte gjøre jevne ut. Alle andre bør først fjerne ujevnheter med en jevner.

Bærekraftig terrasse
Trefliser krever ikke noe spesielt underlag. Vi anbefaler imidlertid å kjøpe trefliser med et rutenettsystem. Dette systemet beskytter treverket og forlenger levetiden.

Impregnert trevirke
Hver flis krever riktig behandling for å beskytte den mot ytre påvirkninger. Enkelte typer trevirke, som for eksempel teak, er særlig motstandsdyktig og er veldig godt egnet for terrasser.

Legge trefliser
Etter treflisene har blitt skjært til, kan du begynne å fikse flisene. Takket være det enkle plug-in-systemet er legging en lek.

➤ Personvern: personvern mot nysgjerrige naboer

Hvis naboen din er nysgjerrige snushane som ofte kikker over gjerdet mens du jobber med terrassen, er det trolig lite som vil hindre ham i å ta en titt eller to i hagen din når dere sitter der ute. Folk som ønsker å beskytte sitt privatliv, kan dekke til naboens utsikt med en naturlig eller kunstig skjerm.

➤ Hvordan forskjønne terrassen: muligheter for utforming

På dette punktet er terrassen klar. Nå er personvern sikret og takterrassen er avslappende selv på eventuelle regnværsdager. Terrassen i seg selv er imidlertid sparsom og frastøtende. Vi kan fikse dette med følgende designalternativer:

Utemøbler
Hva ville en terrasse vært uten hagemøbler? Et hagebord med matchende stoler gjør at hele familien kan spise sammen på terrassen. I komfortable solstoler kan du nyte varmen fra solen i sommer. Avhengig av størrelsen på terrassen, kan du også installere en hagebenk eller ekstra sitteplasser.

Planter
Selv om mange planter kan bli funnet i hagen, skader det ikke å ha noen planter på terrassen også, hvis mulig. Avhengig av hvor stor eller liten grensen med naturen er ment å være, kan du plassere busker, små trær og blomster rundt uteplassen. De som ønsker å tydelig skille terrassen fra hagen, kan velge noen potteplanter i stedet.

Belysning
At lyset påvirker vårt sinn, er ikke lenger en hemmelighet. Bruken av forskjellige lys kan skape en fin stemning på kvelden. Vi anbefaler en kombinasjon av syntetisk lys, sollys og lysdioder.

Innendørs
Komfort er ikke lenger eksklusivt for innsiden av huset. Komfortable, robuste utemøbler på terrassen skaper en koselig feel-good-atmosfære.

Nam!
Planter med deilig frukt, grønnsaker og urter sørger ikke bare for et sunt kjøkken – de er også vakre detaljer å ha på terrassen. Mange av disse plantene vokser i blomsterpotter og føles virkelig behagelig å ha på en terrasse.

Bygggjennomføringplanleggingterrasse

admin • 8 noviembre, 2015


Previous Post

Next Post