AnleggsGartner

Zentralen

bygging av svømmebasseng

Lag et svømmebasseng for svømming og moro i hagen – her får du informasjon om planlegging om bygging av svømmebasseng

Et svømmebasseng bringer sommeren inn og gir både barn og voksne glede! Men det planlegging og bygging av svømmebassenget kan bli en svært omfattende prosess. AnleggsGartner.no gir deg alt du trenger å vite!

Ved å bygge et privat svømmebasseng, kan du trylle fram feriefølelsen i din egen hage. Enten den er rundt eller firkantet, for svømmere eller ikke, stor eller liten, laget av stål, plast eller betong – dette prosjektet kan implementeres på forskjellige måter. Men du bør alltid søke råd fra et spesialistselskap med tanke på planleggingen – det er mange aspekter som må vurderes. I tillegg vil du spare deg mye tid, arbeid og tålmodighet ved å la planleggingen og utbyggingen gjøres av eksperter!

Basseng: materiale, størrelse og plassering

bygging av svømmebasseng 2Først av alt må du bestemme deg for hvilket materiale du skal bruke i bassenget. Noen muligheter er for eksempel et stålvegg-basseng, noe som er relativt enkelt å bygge, eller et polyester-basseng, hvilket allerede er tilgjengelig i forhåndslagde former og størrelser. En ytterligere mulighet er å bruke betong eller isolasjonsklosser – byggingen av bassenget vil kreve mer innsats, men resultatet er også et betydelig mer holdbart basseng enn lignende løsninger av stål eller plast. Det bør merkes at isolasjonsklosser er betydelig dyrere enn betongblokker, men de har til gjengjeld også bedre varmeisolering.

Størrelsen på svømmebassenget avhenger selvfølgelig av hvor god plass du har i hagen. Det spørs også om man skal bruke den til svømming eller for moro skyld. For svømmere bør vanndybden være på minst 1,35 m. En annen mulighet er å variere dybden i bassenget, sånn at det er mulig for barn å plaske rundt samtidig som voksne tar seg en svømmetur.

Vårt tips:

Et basseng kan ha en volum på opptil 100 kubikkmeter. Imidlertid må du få en byggetillatelse for å kunne begynne prosjektet. Spør ansatte i din kommune for å unngå unødvendige problemer med dette.

Ved plassering av svømmebassenget, er det viktigst å beholde en stor nok avstand til naboeiendommene. Videre bør du holde bassenget unna trær, slik at blader og små greiner ikke kommer i bassenget, i tillegg til at du slik ikke begrenser sollyset mens du bader.

Forberedelsen og byggingen av svømmebassenget

Det første trinnet er utgravingen. Utgravingen må være vesentlig større enn selve bassenget. Du skal regne mye arbeid med i prosessen. En mellomaksel settes opp på den ene siden av bassenget og bør være 1,5-2 m bred. I tillegg skal betong- eller isolasjonsklossene være ca. 0,35 m bred, og du må også huske å ha plass til å legge på bassengveggene (ca. 0,5 m per side). Husk å avklare hvor gass- og elektrisitetsledninger er plassert under jorden før du kommer i gang med gravingen, slik at de ikke blir skadet!

Selve byggingen av bassenget starter med å legge inn en bunnplate. Denne bør være minst 0,25 m tykk; imidlertid anbefales tykkelsene 0,5-0,6 i kaldere områder. Etter dette kommer sideveggene, sliping av bassenget og installasjon av lys og filter. Filteret opprettholder vannkvaliteten i bassenget. Husk å følge disse instruksjonene!

Konklusjon

Hvis du vil bygge et svømmebasseng i hagen din, må du bruke mye tid på å tenke ut materiale, størrelse og plassering til bassenget. Byggetillatelse er også viktig. Fordi bygging av svømmebasseng er et svært omfattende prosjekt, bør du rådføre deg med spesialisten vår!

bygging av svømmebasseng

admin • 8 mayo, 2015


Previous Post

Next Post