AnleggsGartner

Zentralen

hagebadstue

Bygging av hagebadstue – 5 praktiske tips


En hage er ikke bare der for å plante i, men også for å slappe av i. Så hvorfor ikke bygge en badstue i hagen? Her har du noen tips som kan hjelpe i gjennomføringen.

Når det er bittert og kaldt ute, øker besøksantallet i badstuer enormt. Vi vet at svette er sunt og styrker immunforsvaret. Men ikke bare det: det er også varmen, og denne opplevelsen av velvære, som stadig trekker oss inn i badstuen.

Men hvorfor går vi alltid til offentlig badstue, når du kan bygge en selv? Det trenger ikke engang være i huset – badstuer passer også perfekt i hagen. Mange badstuefasiliteter tilbyr ferdige badstuer i forskjellige størrelser og stiler til hagen din. Noen av disse badstuene ser ut som rustikke hageskur, mens andre passer bedre til vakre vinterhager.

Tips når du skal bygge en hagebadstue

➤ Tips 1 – Få byggetillatelse:

Før du bygger en hagebadstue, må du få byggetillatelse av myndighetene. Mange produsenter tilbyr, i tillegg til de andre tjenestene sine, kjøp av denne godkjenningsprosessen, hvor de blant annet leverer inn byggeplanen din for deg.

➤ Tips 2 – Valg av badstue og størrelse:

bench-20563_640Idealet er en hagebadstue som er utstyrt med alle slags fasiliteter. For å oppnå dette kan badstuen også inkludere dusj, et stillerom, evt. omkledningsrom, toalett, osv. På denne måten kan du bruke badstuen i hagen hele året. For at dette skal oppnås bør du ta utgangspunkt i 25 kvadratmeter eller mer.

Noe som er svært populært er badstuer med et rustikt utseende. De fleste av disse består av en ekstra del med et dusjrom og toalett, i tillegg til et oppbevaringsrom for klær og håndklær. Her bør du starte på en størrelse på ca. 15 kvadratmeter.

➤ Tips 3 – Sammenkobling av kabler:

For å bygge en badstue må du ta hensyn til at du må ha en tilstrekkelig strøm- og vanntilkobling som du kan koble til bygningen (husk å frostsikre kablene!).

For større koblingssystemer kan det bli nødvendig med et kloakksystem, for eksempel hvis du har dusj og toalett i badstuen din. Varmesystemet du skal bruke må vurderes før du installerer kablene.

➤ Tips 4 – Fundamentet:

En hagebadstue bør alltid bygges på et solid fundament slik at badstuen blir godt beskyttet mot fukt. Spesielt er betonggulv, mindre betongplater eller belegningsstein av betong godt egnet.

➤ Tips 5 – Begrunnelse:

Du kan kombinere hagebadstuen din med et passende uteområde, for eksempel med en dusj, stupebasseng, hvilested, eller lignende.

hagebadstue

admin • 10 septiembre, 2015


Previous Post

Next Post