AnleggsGartner

Zentralen

Betong fortauskanter i hagen 2

Betong-grensesteiner i hagen – så kan du dele hagen inn i områder

Det er flere måter å skille senger og små stier fra plenen. Ofte involverer det såkalte grensesteiner av betong.

Betong fortauskanter i hagen 1I tillegg til grensesteiner av materialer som f.eks. naturstein, kan grensene også være laget av betong pga. dens sterke værbestandighet. Betong er nå tilgjengelig i mange forskjellige fargevarianter og er ideell for å skille småstier og hengekøyer eller plener. I tillegg er betong-grensesteiner vanligvis billigere enn alternativene.

 

Varianter av betong-grensesteiner

Det er to forskjellige typer kantsteiner som kan legges i hagen:

  • For det første så finnes det konkrete grensesteiner som stikker opp av bakken og som separerer områdene løst. Disse grensesteinene blir vanligvis brukt hvis det ene området er en asfaltert gangvei.
  • Alternativet til vanlige betong-grensesteiner er kalt gressklipper-kanter. Disse går ikke opp over bakken og kan derfor kjøres over med gressklipper. Dette har til fordel at gresset kan klippes selv ved kantene.

Som et alternativ til vanlige grå blokker til gressklipper-kantene og betong-grensesteiner, kan materialene også kjøpes i rødt, brunt, kull eller andre farger. De kan også ha ulike former: for eksempel kan man kjøpe spesielle grensesteiner hvor man kan sette opp runde senger i hagen.

 

Kostnad og priser for betong-grensesteiner

Betong fortauskanter i hagen 3Prisene for betong-grensesteiner og plenklipper-kanter kan variere på grunn av farge, form, dimensjoner og mange andre faktorer. Som en grov veiledning, kan kostnadene være:

  • Betong-grensesteiner i dimensjoner 6x20x100cm koster vanligvis 50-100 kr pr. stk.
  • Plenklipper-kanter er hovedsakelig solgt i standarddimensjoner 33x16x5cm, her er enhetspriser på rundt 20-40 kr om.

I tillegg til materialkostnadene i seg selv, må fortsatt prisen på asfaltering inkluderes, som må gjøres av en profesjonell.

 

Konklusjon

Betong-grensesteiner er ideelle for å skille ulike områder i hagen. Det finnes ulike versjoner, og det er ofte vanskelig for hobbygartnere å holde oversikt over hvilke grensesteiner som er egnet for ens bruk i egen hage. Ta derfor imot råd av en spesialisert håndverker som også er villig til å utføre en profesjonell installasjon av steinene for deg.

betong-grensesteinerkantsteinerpriser

admin • 24 abril, 2015


Previous Post

Next Post