AnleggsGartner

Zentralen

Belegningsstein 1

Belegningsstein: Disse mønstrene kan legges

Alle kan legge belegningsstein, men kun sanne eksperter kan legge belegningsstein i nydelige mønster på en visuelt tiltalende måte. Å lage et mønster med en slags «planlagt uregelmessighet» har blitt svært populært i det siste.

Valget av mønster er av stor betydning for hvordan jordoverflaten på terrassen din ender opp med å se ut. Mange varianter er tilgjengelige i forskjellige størrelser: glatte fôringer i mellombelegget kan stivne til området mellom belegningssteinene. Belegningsstein kan legges i mange forskjellige og kreative måter, og eksperter tar i bruk et bredt spekter av farger og former. Dessuten er fuging av belegningsstein ikke bare til praktisk bruk, men det er også en aktiv del av hvordan belegningen utformes estetisk. Varierte mønstre og materialer til brosteinen, spesielt på større områder, kan både fange blikk og fremme individualitet.

Belegningsstein: De vanligste mønstervariantene

Belegningsstein 2Før typen stein er valgt for installasjon av overflaten bør mønsteret avgjøres. Selv om det er mulig å bruke alle materialer til mønsteret ditt, kan det se mindre finpusset ut med feil materialekombinasjon. Selv om komplekse mønstre med små steiner kan virke spennende, er ofte enkle mønstre med større brostein mye mer interessant.

Mønsteret kan varieres ved å flytte på radene eller den diagonale spenne. Brostein legges på i serier eller i parallelle mønstre. Steinene blir lagt diagonalt i ved grenselinjene. Ved endring av retning skaper man et slags «fiskebensmønster», som er svært populært når man skal utforme gangstier. Sirkel- og buemønstre kan også lages, noe som angir tonen når belegningssteinen har forskjellige farger.

Vårt tips:Belegningsstein 3

Hvis du ønsker å bringe mer variasjon inn i hvordan radene henger sammen, kan du vekselvis legge steiner eller forskjellige materialer (brostein, granitt, naturstein) på tvers over mønsteret.

Kutting av belegningsstein til mønsteret

Belegningsstein må først og fremst kuttes i riktig form. Dette gjør at klossene kan fungere på sitt optimale: når du skal legge dem sammen, blir de ytre kantene skåret bort, mens steinene som blir lagt i buer blir individuelt dannet i en kileform og i forskjellige mønstre for hver stein. Brostein blir plassert ved bruk av en vinkelsliper med en steinplate i riktig form. Brostein kan også spaltes ved bruk av samme metode.

KonklusjonBelegningsstein 4

De vanligste fortausteinene blir lagd ved at belegningsstein blir plassert i rader og i en diagonal spenne. Rekkefølgen og mønsteret til steinene er en individuell sak og avhenger av personlig smak med tanke på farger og steinmaterialer. Leggingen av mønsteret til belegningssteinen bør bli gjort av en ekspert, med tanke på at nøyaktighet her er nødvendig.

Belegningsstein

admin • 5 junio, 2015


Previous Post

Next Post